A londoni Gatwick repülőtérről szeptember 28-tól indulnak majd a Norwegian diszkont járatai a szingapúri Changi Airportra.

Fotó: Norwegian | © AIRportal.hu

Fotó: Norwegian

A járatok eleinte hetente négy alkalommal közlekednek, de 2017. október vége és 2018. március között heti ötre emelkedik a járatszám.

A Norwegian brit leányvállalata a légitársaság Boeing Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépeivel üzemelteti majd az útvonalat.

A nagyobb befogadóképességű 787-9 fedélzetén összesen 344 utas foglalhat helyet kétosztályos elrendezésben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bjorn Kjos a Norwegian vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a cég diszkont transzatlanti útvonalai bizonyították, hatalmas kereslet mutatkozik az utasok részéről a megengedhető árú hosszú távú utazás iránt, ez indokolta a légitársaság új piacok felé történő terjeszkedését és hogy megnyissa első útvonalát Londonból Ázsia irányába.

Amint arról korábban beszámoltunk, a gatwicki reptéren a Norwegian hosszú távú járataira hordhatna utasokat európai városokból az Easyjet – a cég vezérigazgatója erről egy interjúban beszélt, de részleteket árult el a Ryanairrel való együttműködésről és, hogy miért választották annak idején a Boeing 787-est, milyen előnye van az A321LR-nek a 737 MAX típussal szemben.

A londoni Gatwick repülőtéren tavaly több, mint 43 millió utas fordult meg, mely világrekord abban a tekintetben, hogy a légikikötő mindössze egyetlen futópályával üzemel. A repülőtér 49 hónapja tartó töretlen növekedésében a hosszú távú járatok játsszák a fő szerepet, köztük is az észak-amerikai útvonalak nőttek a legjobban. 2017. márciusban az előző év azonos hónapjához képest 8,4%-os utasszám-növekedést regisztráltak.