Szófiában nyitotta meg legújabb karbantartó hangárját a Wizz Air. Az új karbantartó központ a légitársaság negyedik ilyen létesítménye Európában és az első WIZZ-hangár a Balkánon – közölte lapunkkal a légitársaság.

A Bulgáriában nyitott új hangár évente több mint 300 tervezett karbantartási folyamat elvégzését teszi lehetővé és biztosítja a légitársaság számára a napi működéssel együtt járó karbantartási és alapvető javítási feladatok magas szintű végrehajtását.

A létesítmény opcionálisan bővíthető, így egy további repülőgép fogadására is alkalmas lehet, ezzel növelve az Airbus A320 családba tartozó repülőgépek helyi karbantartási kapacitását.

Forrás: Wizz Air

A Wizz Air flottája már alig 14 évvel a légitársaság indulását követően több mint 100 gépesre bővült, Európa-szerte átlagosan 20%-os éves növekedés mellett.

A WIZZ flottája jelenleg 71 Airbus A320 és 31 Airbus A321 típusú repülőgépből áll, melyek átlagos életkora mindössze 4,6 év – a légitársaság így Európa egyik legfiatalabb flottájával büszkélkedhet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A modern Airbus A320 típuscsalád kihasználtsága átlagosan napi 13 óra, ennek köszönhetően a Wizz Air alacsonyan tudja tartani egységköltségeit, és a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudja nyújtani az utazóknak.

A Wizz Air növekedését biztosítja meglévő megrendelése további 266 csúcstechnológiájú Airbus repülőgépre, amelyek 2026-ig bezárólag érkeznek majd a légitársasághoz. Az időszak végére a Wizz Air Európa top 5 légitársaságának egyikévé kíván válni.