A légiközlekedéshez nélkülözhetetlen szoftvereket fejlesztő és tesztelő részleget hoz létre a Lufthansa Systems Hungária Kft. Szegeden – tájékoztatta a cég az MTI-t.

A közlemény szerint az informatikai vállalat 10-15 fővel indítja el szegedi egységét, és a tervek szerint évente 15-20 fővel bővül majd a létszám.

Jövőre lesz huszonöt éve, hogy a Lufthansa Systems – éppen Magyarországon – létrehozta első külföldi leányvállalatát.

A cég tájékoztatása szerint a jól képzett informatikai szakembereknek és a kíváló informatikai felsőoktatásnak köszönhetően Magyarország meghatározó szerepet játszik a vállalat stratégiájában.

Szegedre a földrajzi elhelyezkedése mellett azért is esett a választás, mert a város egyetemén kiváló az informatikusképzés, a Lufthansa Systems Hungária a közelmúltban kutatás-fejlesztési együttműködést is kötött az egyetem informatikai karával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég jelenleg mintegy 450 informatikai szakembert foglalkoztat Budapesten, akik több mint háromszáz légitársaság számára fejlesztenek, tesztelnek és üzemeltetnek olyan informatikai alkalmazásokat, amelyek biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé.

Ezen szoftverek közé tartoznak a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazások, valamint a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások. A vállalat szegedi részlegén dolgozó szakemberek, köztük Java- és frontend-fejlesztők, valamint data engineerek, e termékek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak majd.

Forrás: Lufthansa Systems

A Lufthansa Systems Hungária Kft. 1995-ben alakult a Lufthansa-vállalatcsoporthoz tartozó Lufthansa Systems első nemzetközi leányvállalataként. A légiközlekedési informatika egyik piacvezető cégeként egyedülálló megoldásokat kínál a légiközlekedés szinte minden területére az útvonaltervezéstől a személyzet beosztásán át a fedélzeti szórakozásig.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint tavaly a Lufthansa Systems Hungária Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele mintegy 6,76 milliárd forint volt, több mint 27 százalékkal meghaladva a 2017-es 5,31 milliárdos értéket. A vállalkozás tavalyi adózott eredménye 267 millió forint volt, a 2017-es 229 millió forint után.