Történelmi jelentősségűnek minősítette a Boeing AIRportal-hoz eljuttatott közleménye azt a megrendelést, melyet a tajvani EVA Airways-szel írt alá az amerikai repülőgépgyártó.

Az EVA Air elnöke, K.W. Chang és a Boeing Commercial Airplanes elnök-vezérigazgatója, Ray Conner az ünnepélyes aláírási ceremónián. (Fotó: Boeing Company) | © AIRportal.hu

Az EVA Air elnöke, K.W. Chang és a Boeing Commercial Airplanes elnök-vezérigazgatója, Ray Conner az ünnepélyes aláírási ceremónián. (Fotó: Boeing Company)

A listaáron 8 milliárd dollár értékű megrendelés a legnagyobb egyösszegű polgári repülőgép-megrendelés a távol-keleti országban bejegyzett cég részéről.

Az EVA Air ezzel a megrendeléssel csatlakozott a leghosszabb törzsű, -10-es változatú Dreamliner indító légitársaságainak csoportjához.

A megrendelés 24 darab 787-10 és két 777-300ER típusú repülőgép vásárlásáról szól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Boeing 787-10 Dreamliner látványterv (Forrás: EVA Airways) | © AIRportal.hu

Boeing 787-10 Dreamliner látványterv (Forrás: EVA Airways)

A most megrendelt Boeing 787-10 Dreamliner repülőgépek segíteni fogják az EVA Airwayst abban, hogy új piacok irányába tudjon terjeszkedni.

A légitársaság folytatja hosszú távú flottájának megújítását és azt tervezi, hogy 2020-ra repülőgépeinek darabszáma meghaladja a 100 darabot.

A Boeing 787-10 Dreamliner repülőgépek a légitársaság 777-300ER repülőgépeivel együtt a cég flottájának gerincét alkotják majd. Az Eva Air jelenleg több, mint 40 darab Boeing repülőgépet üzemeltet és a világon a nyolcadik, Ázsiában a legnagyobb 777-300ER flottával rendelkezik. A mostani megrendeléssel együtt rendelésállománya mintegy 37 darabra nőtt.

Boeing 777-300ER az EVA Airways új festésében (Fotó: Boeing Company) | © AIRportal.hu

Boeing 777-300ER az EVA Airways új festésében (Fotó: Boeing Company)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!