Egy tanulmány szerint New York környékén van az Egyesült Államok három legrosszabb repülőtere: La Guardia, JFK és Newark utasai a legelégedetlenebbek.

Fotó: La Guardia Airport - Facebook | © AIRportal.hu

Fotó: La Guardia Airport – Facebook

A The New York Times által is szemlézett tanulmányt az utasok által tett panaszok, a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) és a statisztikai hivatal adatai alapján állították össze. E szerint a New York-i repülőtereken panaszkodtak a legtöbbet a hosszú sorokra az utasbiztonsági ellenőrzéseknél, a labirintus-szerű terminálon belüli útvonalakra, a késő, vagy törölt járatokra és egyéb, az utast “boldogító” eseményekre.

A The Points Guy által készített felmérésben 30, az Egyesült Államok területén működő repülőteret vizsgáltak pontosság, hozzáférhetőség és felszereltség szempontjából, és vizsgálták a wifi elérhetőséget, a közösségi közlekedéssel való megközelítési lehetőségeket, parkolódíjakat, éttermeket és lounge-okat.

Az utolsó helyet a Joe Bidden alelnök által is harmadik országbelinek titulált Newark-Liberty repülőtér lett, de egyik sem büszkélkedhet a hibalistájával.

La Guardián volt a legtöbb késő járat és járatlemondás, a JFK után erről a repülőtérről kerül a legtöbb időbe autóval a belvárosba jutni, és a parkolódíjak is magasak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Kennedy repülőtéren mérték a leghosszabb sorban állást a biztonsági ellenőrzések előtt.

A lista élén Phoenix díszeleg, amely a megbízhatóságra, a kötött pályás kapcsolatra, az éttermekre is jó pontszámot kapott, nem beszélve az ingyenes wifiről. A Top 10-be fért még sorrendben Portland, San Diego, Salt Lake City, Honolulu, Saettle-Tacoma, Philadelphia, Charlotte, Las Vegas és Minneapolis repülőtere.

A lista végén a New York-i repülőterek előtt Miami, Houston, Los Angeles, Denver, Washington-Dulles, Orlando, Detroit, és Chicago O’Hare repülőterek vannak.

A John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér terminálépülete az irányítótoronnyal. (Fotó: JFK Airport Twitter) | © AIRportal.hu

A John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér terminálépülete az irányítótoronnyal. (Fotó: JFK Airport Twitter)


Az amerikai kormány már korábban bejelentette a La Guardia repülőtér felújítását, amellyel 2021-re végezhetnek. A 8 milliárd dolláros felújításba a terminál épületén kívül egy új vasúti kapcsolat kialakítása is szerepel. JFK üzemeltetője 2017-ben és 2018-ban futópálya-felújítást tervez, amellyel a kapacitást is növelni próbálják.

A La Guardia repülőteret tavaly 31,4 millióan használták, forgalom szempontjából ez a legkisebb New York-i repülőtér: JFK 58 millió, Newark 40 millió utast szolgált ki.