Folytatódik a fluktuáció a Wizz Air felső vezetésében, a spanyol Sonia Jerez Burdeus – aki 2016 júniusában vette át a cég pénzügyi területét – december 13-án, kedden beadta felmondását.

A légitársaság közleménye szerint a pénzügyi vezető a felmondási ideje végéig, 2017. március 13-ig dolgozik a cégnél.

Sonia Jerez Burdeus a Wizz Air közlése szerint magánéleti okok miatt fejezi be munkáját a diszkont légitársaságnál és visszaköltözik hazájába, Spanyolországba, ahol egy másik álláslehetőséget fogadott el.

A cég megkezdi az új pénzügyi topmenedzser keresését.

Sonia Jerez Burdeus 2016. június 1-jén csatlakozott a Wizz Air menedzsmentjéhez. Korábban az International Consolidated Airlines csoporthoz tartozó Vueling légitársaságnál volt pénzügyi igazgató és 2011-től az igazgatótanács tagja. Jerez alapító menedzsment tagként a Clickair légitársaság pénzügyi vezetője volt 2006-tól 2008-ig, a Clickair és a Vueling fúziójáig.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Több kulcsembert is elveszített csapatából Váradi József az utóbbi évben

2016. augusztus 24-ével távozott a cégtől John Stephenson a Wizz Air korábbi alelnöke, aki mintegy 10 éve dolgozott a cégnél és a diszkont légitársaság növekedésének egyik legfőbb motorja volt. Stephenson az év elején betegedett le és került kórházba a cég akkori közleménye szerint a felépülése meg nem határozott idejére háttérbe vonult. A szakember végleges távozásának okáról nem közöltek részleteket, nem tudni, hogy az összefüggésben van-e korábbi betegségével.

2016. júniusában adtunk hírt arról, hogy John Stephenson alelnök után Abrán György kereskedelmi vezérhelyettes is távozott a légitársaságtól.

Szintén június elején adtuk hírül, hogy elhagyta a Wizz Airt David Morgan kapitány, aki chief flight operation officerként a légitársaság felső vezetésének tagja és a Wizz Air főpilótája volt. Morgan az egyik legnagyobb európai diszkont légitársasághoz, az easyJethez igazolt át.

Az év elején Takács Miklós, bevételek növeléséért felelős igazgató, míg tavaly novemberben Mike Powell pénzügyi igazgató hagyta el a Wizz Airt.