Újabb vezetőváltás a Wizz Airnél: John Stephenson alelnök után Abrán György kereskedelmi vezérhelyettes is otthagyja a céget.

Változást jelentett be vezetőségi csapatában a Wizz Air, George Michalopoulos-t kereskedelmi igazgatóvá léptették elő 2016. szeptember 1-i hatállyal.

Új pozíciójában Michalopoulos Váradi József vezérigazgatónak jelent és Abrán Györgyöt váltja, aki a Wizz Airnél eltöltött 12 év után úgy döntött, hogy 2016 szeptemberétől elhagyja a céget.

Michalopoulos 2010-ben csatlakozott a Wizz Airhez árazási és bevételmenedzsment vezetőként, majd a hálózatfejlesztésért, menetrend-tervezésért és értékesítésért felelős vezetővé léptették elő.

Mielőtt a WIZZhez érkezett volna, a 35 éves Michalopoulos komoly kereskedelmi és bevételmenedzsment karriert épített a Flybaboo-nál és a Blu-Express-nél. George svájci, brit és görög állampolgársággal rendelkezik, vezetéstudományi és mérnöki bachelor- és mesterdiplomáit a Stanford egyetemen szerezte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „Örülök, hogy a mai bejelentéssel ismét csapaton belülről tudunk egy komoly tehetséget előléptetni. Az elmúlt 6 év során George megmutatta, milyen eltökélt és erős vezetési kompetenciákkal rendelkezik. Az ő vezetésével a részlege kiemelkedő eredményeket ért el, ami újfent megerősíti a Wizz Air formuláját, melyben az elkötelezettség és a kemény munka vezetői előmenetelt eredményez. Egyúttal szeretném megköszönni György 12 évi kemény munkáját, és sok sikert kívánok neki a jövőben.”

Jönnek-mennek a vezetők az utóbbi rövid időszakban

Amint arról múlt héten beszámoltunk, elhagyja a Wizz Airt John Stephenson a cég korábbi alelnöke, aki mintegy 10 éve dolgozott a cégnél és a diszkont légitársaság növekedésének egyik legfőbb motorja volt.

John Stephenson 2006-ban csatlakozott a Wizz Airhez, mint kereskedelmi vezérhelyettes 2009. áprilisától a cég alelnökévé lépett elő.

A szakember 2016. augusztus 24-ével távozik a cégtől végleg a londoni értéktőzsde oldalán közzétett hivatalos közlemény szerint.

Június elején adtuk hírül, hogy elhagyta a Wizz Airt David Morgan kapitány, aki chief flight operation officerként a légitársaság felső vezetésének tagja és a Wizz Air főpilótája volt.

Az év elején Takács Miklós, bevételek növeléséért felelős igazgató, míg tavaly novemberben Mike Powell pénzügyi igazgató hagyta el a Wizz Airt.