További járatokat indítana Havannába az American és a Jet Blue, főképp Floridából. Eközben a Delta a New York-ból a kubai fővárosba az eddigi napi járat helyett csupán szombatonként kíván üzemelni.

Összesen huszonnyolc járatpárt igényelt a Jet Blue (Fotó: Airbus)

Miután több légitársaság visszaadta járatindítási jogainak nagy részét, az American és a Jet Blue beadta rájuk a kérelmét az Egyesült Államok közlekedési minisztériumához – írja a flightglobal.com portál.

Ismert, az enyhülés következtében több cég rárepült a havannai járatokra, ám az elmúlt hónapokban számosan visszavonultak a piacról, mert időközben újra szigorítások léptek életbe.

Az American heti hét frekvenciára nyújtott be kérelmet Miami és Havanna között, a Jet Blue pedig Tampa, Fort Lauderdale, illetve Boston és a kubai főváros között bővítene.

Utóbbi légitársaság emellett New York-JFK-ról és Newarkról is szeretne újabb járatokat indítani Havannába, mindösszesen heti huszonnyolc járatpárra adott be igényt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Miamiból készül több járatot indítani az American (Fotó: American Airlines)

Eközben a Delta Air Lines bejelentette, hogy a napi New York-JFK – Havanna kínálatát erősen visszafogná, és februártól csak szombatonként indítana járatot, ezért a fennmaradó heti hat frekvencia jogáról lemond.

Ugyanakkor a Deltának még egy korábbi igénylése is érvényben van, amellyel Miami és Havanna között heti hét további járatpárra adott be kérelmet.

Az összefoglaló szerint a többek között a Spirit, a Frontier és az Alaska Airlines által visszaadott jogok mindösszesen huszonnyolc heti frekvenciára adnak lehetőséget.