Az Air France és a párizsi reptereket üzemeltető Groupe ADP a múlt héten indította el az ICC AOKpass nevű alkalmazását, amelyet a MedAire/International SOS fejlesztett, és a koronavírus-teszteredményeket képes kezelni – közölte lapunkkal a légitársaság.

A négyhetes próbaidőszak alatt a Párizs–Charles de Gaulle-ról San Franciscóba és Los Angelesbe induló, illetve onnan visszaérkező járaton utazók díjmentesen használhatják az alkalmazást, amely okostelefonokra érhető el, és a partner laborokban elvégzett koronavírus-tesztek eredményeit képes biztonságosan tárolni.

A tesztelés során az Air France és partnerei is azzal szeretnék javítani az utazási élményt, hogy a kötelezően elvégzendő tesztek eredményeit, dokumentumokat egy alkalmazáson belül teszik elérhetővé.

Forrás: Air France

Az Air France, a MedAire/International SOS, a Groupe ADP, a San Francisco-i Nemzetközi Repülőtér, valamint a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér együttműködésének köszönhetően
az applikációt használók gyorsított eljárásban részesülnek: a beszállítás, és a párizsi megérkezés utáni útlevél-ellenőrzés során is használhatják a gyorsító sávokat.

A programot először két tengerentúli francia területre közlekedő járaton (Pointe-à-Pitre, Fort-de-France) vezették be, használata önkéntes alapon működik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ICC AOKpass minden vonatkozó GDPR szabályzatnak megfelel, a felhasználók bármikor törölhetik a magukról tárolt adatokat.