Eladás/visszlízing megállapodást írt alá a Wizz Air a kínai BoCommal (Bank of Communications and Financial Leasing Co., Ltd.), illetve véglegesítette korábbi üzemeltetési lízingmegállapodását a BOC Aviationnel – közölte lapunkkal a légitársaság.

A két megállapodás együttvéve 10 új repülőgépre szól, amelyek a tervek szerint 2017-2018 során érkeznek majd, jelenlegi listaáruk összesen 1,1 milliárd dollárt tesz ki.

A BoComm és a Wizz Air nyolc új gépre szóló eladás/visszlízing megállapodást kötött, ebből kettő A320-200 és hat A321-200 típusú repülőgép. A lízing időtartama kilenc év. A gépek 2017 szeptembere és 2018 júniusa között érkeznek, jelenlegi listaáruk összesen 885,4 millió dollár.

A BOC Aviation és a Wizz Air a korábban bejelentett megállapodást írta alá, amely egy új Airbus A321-200 és egy új A320-200 típusú repülőgépre szól. A gépek 2017 januárjában és júniusában érkeznek majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Wizz Air egyik legújabb A321-ese, a HA-LXJ, mely november végén kapott speciális festést. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air egyik legújabb A321-ese, a HA-LXJ, mely november végén kapott speciális festést. (Fotó: AIRportal.hu)


“A Wizz Air hagyományosan és stratégiai szinten jelen van a kínai finanszírozási piacon, és ezt a szoros kapcsolatot a jövőben is fenn kívánjuk tartani. A mai bejelentéssel a Wizz Air 2018-ig biztosítja növekedését, amikor is flottánk eléri a 100 repülőgépet – ez fontos és jelentős mérföldkő.” – mondta el Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

“Eközben kapacitásunk több mint 30%-kal növekszik, és megerősítjük vezető pozíciónkat a közép- és kelet-európai diszkont légiközlekedési piacon. Magyarország de facto nemzeti légitársaságaként örömünkre szolgál a mai bejelentés, ami megszilárdítja célunkat, hogy Európa leghatékonyabb, legproduktívabb és pénzügyileg egyik legjobban teljesítő légitársasága legyünk.” – tette hozzá Váradi.

A megállapodással a Wizz Air megrendelt gépeinek száma nem változik, csupán a korábbi megrendelésből tíz Airbus finanszírozásáról állapodott meg a légitársaság.