A lengyel légitársaság kivár a regionális és szélestörzsű flottájának megújításával, a 2025 nyaráig megérkező MAX-ok nagy része már az újfajta fedélzeti berendezéssel érkezik.

A LOT 11 darab Boeing 737 MAX 8-ast szerez be a következő mintegy másfél éves időszakban, írta a Rynek Lotniczy Michał Fijoł, a LOT Polish Airlines elnökének nyilatkozatára hivatkozva. A repülőgépeket az Air Lease Corporation adja lízingbe.

Az első példány március végén vagy április április elején, a következő kettő pedig az első félév végéig, azaz a nyári csúcsszezon kezdete előtt érkezik.

A maradék nyolc pedig a jövő év közepéig csatlakozik a flottához, ezek a már meglévő 737 MAX-okkal megegyező férőhellyel, de már a LOT frissített fedélzeti berendezésével állnak forgalomba.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság még 2023-ban mutatta be új kabinberendezési koncepcióját, amelynek bevezetését a Boeing 787-8 Dreamlinerek megújításával tervezik. A közlés szerint az új koncepcióhoz igazodó kabinnal a friss 737 MAX-okon találkozhatnak először az utasok, mert az első Dreamliner felújítása várhatóan csak 2025 végére valósul meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár a lengyel légitársaság korábbi bejelentése szerint esedékes a regionális és szélestörzsű flotta megújításáról és bővítéséről szóló döntés is, az ezzel kapcsolatos terveiről egyelőre nem árultak el részleteket.

A cégnek már van 11 darab 737 MAX 8-asa a flottaadatbázisok szerint, amelyekből kettő jelenleg leparkolva áll.

A LOT Polish Airlines a tavalyi évben 10 027 734 utast szállított, ez csak kevéssel marad el a 2019-es rekordév teljesítményétől, amikor az utasok száma elérte a 10,1 milliót.