A fapados repülőjegyek köztudottan a téli hónapokban a legolcsóbbak, ez most sincs másképp: íme néhány spanyolországi város, ahová tízezer forint alatt is eljuthatunk jövő januárban.

Madrid

Január 17-20., péntek-hétfő, 8500 Ft (Ryanair)

A spanyol főváros mindig jó választás egy hosszú hétvégére, itt biztosan nem fogunk unatkozni. Akár kultúrakedvelők vagyunk, akár a sportokért rajongunk, itt mindenki megtalálhatja a számára kedvező programot. 

Amit semmiképpen se hagyjunk ki: Plaza Mayor, királyi palota, Retiro park, Gran Vía, San Miguel piac, Santiago Bernabeu stadion, Prado múzeum, Thyssen-Bornemisza Múzeum.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Madrid bármelyik évszakban jó választás (forrás: pixabay)

Barcelona

Január 14-18., kedd-szombat, 8500 ft (Ryanair) vagy január 22-26., szerda-vasárnap, 8000 ft (Wizz Air, Discount Club tagsággal)

A katalán főváros az egyik legnépszerűbb úti cél Európában. Minden évszakban sok a turista, azonban télen kevesebb látogatóra lehet számítani, mint a forgalmas nyári hónapokban. Januárban ugyan nem lehet strandolni, de így is tökéletes választás, ha tengerpartra vágyunk. Hasznos tippekért olvasd el egy korábbi cikkünket a városról.

Amit semmiképpen se hagyjunk ki: Sagrada Familia, Güell park, La Rambla, Casa Batlló, La Boquería piac, Magic Fountain, Montjuic hegy, Playa de la Barceloneta. 

Már a Sagrada Família elég ok lehet arra, hogy ellátogassunk Barcelonába – pláne 8500 forintért (forrás: pixabay)

Valencia

Január 17-20., péntek-hétfő, 9860 ft (Ryanair)

Valencia Spanyolország harmadik legnagyobb városa, Barcelonához hasonlóan szintén tengerparti elhelyezkedésű. Innen származik Spanyolország híres nemzeti fogása, a paella, így ezt mindenképpen érdemes megkóstolni, ha itt járunk. Legismertebb látnivalója a Művészetek és Tudományok Városa nevű kulturális-ismeretterjesztő központ, amelynek futurisztikus épületei gyönyörű példái a modern építészetnek. 

Amit semmiképpen se hagyjunk ki: Művészetek és Tudományok Városa, Selyembörze, székesegyház, Plaza de la Virgen, Torres de Serranos, Plaza de Ayuntamiento, Jardín del Turia.

A Művészetek és tudományok városa futurisztikus épületeiről ismert (forrás: pixabay)