Szeptemberben több európai útvonalon, így a budapestin is növeli a járatszámot a LOT, a varsói bázisról hosszútávú járatok is újraindulnak.

Újabb bővítéseket jelentett be a LOT, a lengyel légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az olyan hagyományos európai úticélok, mint Frankfurt, Amszterdam, Párizs és London felé jelentősen, heti 12-re emelik a járatszámot. De az üdülőközpontokba, például Nizzába vagy Lárnakába is többször közlekednek szeptembertől.

Fotó: LOT Polish Airlines

Emellett Budapestre, Prágába, Brüsszelbe és Vilniusba hetente 18 járat közlekedik szeptembertől, bár a légitársaság hozzátette, ez még mindig messze van a pandémia előtti szinttől.

Krzysztof Moczulski, a LOT szóvivője szerint a kínálat bővítésével az utasigényekre reagálnak, és további útvonalak bejelentése is várható. A légitársaság a járványhelyzettől függően rövidesen újra indíthat járatokat Tel-Avivba, Stockholmba és Isztambulba is.

A múlt hónapban a LOT több mint száz új útvonalon kezdett el repülni lengyel regionális repülőterek és a mediterrán térség között, ezekre a járatokra eddig 250 ezer jegyet értékesítettek. Mivel nagy a kereslet, a LOT úgy döntött, hogy több járat szeptemberben is üzemel majd: Olbia, Zákinthosz, Athén, Korfu és Santorini is elérhető marad.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A LOT tervei között szerepel a hosszútávú járatok bővítése is, szeptembertől a járványhelyzet alakulásától függően Delhibe és Pekingbe is visszatérne a nemzeti légitársaság.

Krzysztof Moczulski felhívta a figyelmet, hogy bár a cég minden, már megnyitott útvonalat megtartana, a pandémia alakulásával előfordulhat, hogy egyes útvonalakon be kell szüntetni az üzemelést.