Frankfurt-Hahn repteréről négy útvonalát a központi, Frankfurt am Main repülőterére helyez át márciustól az ír ultra low-cost légitársaság.

Március 25-től ötről négyre csökkenti a Frankfurt közeli, hahni repterén állomásoztatott gépei számát a Ryanair, az egyik gépét ugyanis a központi repülőterére helyezi át.

A hahni reptérről a cég továbbra is negyven útvonalat fog kiszolgálni, azonban négy, eddig a diszkont reptérről kiszolgált járatot – a Valencia, Porto, Velence és Zadar felé közlekedőket – a megnövekedett kereslet miatt áthelyez Frankfurtba a légitársaság.

A cég jelenleg két gépet állomásoztat Frankfurt am Main repterén, ezekkel Mallorcára, Malagába, Alicantéba és Faróba teljesítenek járatokat. A mostani átszervezéssel a Ryanair Frankfurtban állomásozó gépeinek száma háromra, útvonalainak száma pedig nyolcra emelkedik majd.

Agresszívan terjeszkednek Németországban

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint arról portálunk is beszámolt a cég vezérigazgatója, Michael O’Leary 2016 végén jelentette be, hogy agresszív stratégiával “beveszi” a német piacot. A stratégia részeként a légitársaság tavaly megnyitotta bázisait több német nagyvárosban, köztük Nürnbergben és Berlin Schönefeld repülőterén is.

Az ír ultra “fapados” ezzel homlokegyenest szembemegy az ilyen cégek egyik korábbi kőbevésett szabályával, miszerint a főbb, központi reptereket messzire elkerülik és kisebb, a nagyvárosoktól távolabb lévő légikikötőkből üzemelnek.

O’Leary cége ezzel Németországban “hazai pályán” kerül szembe a Lufthansa-csoport low-cost leányvállalatával, az Eurowingsszel.

A Ryanair Boeing 737-800-asa Budapesten (Fotó: AIRportal.hu)