Több mint száz új pilótát képez ki az Austrian Airlines 2020-ig, köztük repülési múlttal nem rendelkezőket is felvesznek a százezer eurós képzésre.

Az első turnus május 9-én kezdte meg tanulmányait, a 20 pilóta kiképzése az Austrian Airlines lapunkhoz lejuttatott közleménye szerint két évig tart majd. Az új kampányával az osztrák légitársaság az augusztusi és novemberi képzésekre még 34 kadét felvételét tervezi, jelentkezni most is lehet.

Az Austrian ezekkel a képzésekkel elsősorban a repülésben abszolút kezdő, szakszolgálat engedéllyel nem rendelkezőket várja,  2019-es képzésiekre még 96 szabad helye van a légitársaságnak. A kétéves képzés százezer euróba kerül, de a cég egy új finanszírozási modellnek köszönhetően az eddigieknél kedvezőbb visszafizetési lehetőséget tud kínálni.

Fotó: Austrian Airlines

A régi rendszerben 60 ezer eurót kellett a végzett pilótáknak visszafizetnie a légitársaságnak, az új képzésben viszont ez az összeg már “csak” 40 ezer euró, amelyet 10 éves ütemezéssel kell visszafizetni.

A légitársaság közleményében kiemelte, hogy a májusban indult csoport már a hatodik, akik a cég saját képzési rendszerén belül kezdik meg tanulmányaikat. Az első képzésre Brémában kerül sor, az első repüléseket pedig az Egyesült Államokban (Goodwill, Arizóna) hajtják majd végre, a 22 hónapos képzés végén kereskedelmi pilótaengedélyt (ATPL) kapnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Austrian Airlines jelenleg mintegy 7 ezer embert foglalkoztat, közülük 1200-an pilóták. A flotta 83 gépből áll.