Az alacsony kereslet és a Dreamlinerek Rolls-Royce Trent hajtóműveinek problémái miatt több Skandináviából induló hosszú távú útvonalát bezárja a Norwegian.

A low-cost légitársaság 2020. március végétől megszünteti az USA-ba közlekedő, transzatlanti járatait Koppenhágából és Stockholmból, és Thaiföldre sem repül majd a dán és svéd fővárosból.

A légitársaság fenntartja a Norvégiából induló transzatlanti járatait és az Oslo – Bangkok járat is újra közlekedik majd 2020 nyarán. A cég ugyanakkor még mérlegeli, hogy a következő téli időszakban is megmaradjanak-e a norvég fővárosból Bangkokba és Krabira közlekedő járatok.

A Norwegian közleményében az alacsony piaci kereslettel és a Dreamliner hajtómű-gondok okozta üzemeltetési nehézségekkel indokolta a döntést. A skandináv piac túl kicsi ahhoz, hogy három fővárosból is fenntartsanak transzatlanti járatokat.

Forrás: Norwegian

A Norwegian jelenleg 50 útvonalon kínál járatokat Európa és az USA között és többek közt Londonból, Párizsból és Barcelonából magas keresletet látnak a szolgáltatás iránt, így ezek közül több útvonalon is növelik majd a frekvenciát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pénzügyi gondokkal küzdő légitársaság igazgatótanácsa a napokban Jacob Schramot nevezte ki vezérigazgatónak 2020. január 1-jei hatállyal. A céget jelenleg megbízottként vezető Geir Karlsen a jövő évtől visszatér pénzügyi igazgatói pozíciójába és ellátja majd a vezérigazgató-helyettesi feladatokat is.