Töltött fegyverrel a kézipoggyászában akadt fent a biztonsági ellenőrzésen a Southwest Airlines egyik első tisztje St. Louisban – írta az amerikai abc hírcsatorna.

Az 51 éves tisztnél a a Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) ellenőrei találták meg a csőre töltött, 9 mm-es Smth & Wesson-t a poggyászában. Mark Howell, a TSA szóvivője a hírcsatornának azt mondta, a kézifegyverben hét lőszert találtak. Ez után értesítették a hatóságokat, akik a fegyvert lefoglalták a pilótát pedig letartóztatták és őrizetbe vették, mivel nem volt engedélye a fegyver viselésére.

Arról egyelőre nem tudni, hogy bűncselekménnyel is meggyanúsítják-e a pilótát. Munkáltatója, a Southwest Airlines a hírre reagálva közölte, tudnak az esetről, és egyelőre a hatóságokkal együttműködve információt gyűjtenek. A pilóta szolgálatra jelentkezett, ugyanis a 1106-os járattal Las Vegasba repült volna.

Arról nem tudni, hogy a járatot törölték-e, és azt sem, hogy a pilótát a vizsgálat idejére felfüggesztették-e állásából.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez volt csak idén a negyvenhatodik eset, amikor lőfegyvert találtak a St. Louis-i repülőtéren a biztonsági ellenőrzést végző TSA emberei, ez 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A TSA júliusban azt közölte, hogy egy hét alatt rekord számú, 89 lőfegyvert találtak a repülőtereken az utazók kézipoggyászaiban, ezek közül 74 töltve, 27 pedig csőre töltve volt.

Aki lőfegyvert próbál meg repülőgép fedélzetére vinni letartóztathatják és akár 11 ezer dolláros (közel 3 millió forintos) bírságot is fizettethetnek vele. Ezért arra kérték az utasokat, hogy tanulmányozzák az állam fegyverekkel kapcsolatos szabályait, mielőtt repülőgépre szállnának, és útmutatót is közzétettek, hogy hogyan lehet a fegyvereket feladott poggyászban szállítani.