Az Amazon megegyezett a Atlas Air-rel, így az online kereskedelmi vállalat légitársasága újabb Boeing típussal, a 737-800-as áruszállító változatával bővül.

A Prime Air B737-e (Forrás: Twitter (Dave Clark – Amazon.com))

A megállapodást március 29-én jelentették be a felek. A repülőgépeket az Amazon lízingeli és az Atlas Air leányvállalata, a Southern Air üzemelteti.

Az ügylethez kapcsolódik, hogy az online vállalat az Atlas Air-ben eddig birtokolt 30%-os részvénycsomagját további közel 10%-kal növeli.

Idén öt 737-800-as áll szolgálatba, ami a szerződés szerint további 15 géppel bővíthető 2021-ig.

A megállapodás 7 évre szól, amelyet az Amazon kiterjeszthet akár 10 éves időtartamra is. A két cég között eddig is volt már együttműködés, hiszen a Prime Air flottájába tartozó 767-esek többségét is az Atlas Air üzemelteti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Cargo News információi szerint a N851DM lajstromjelet viselő repülőgép lesz az első 737-800-as, amely a Prime Air színeit viseli.

A repülőgép közel 17 éve gördült ki a gyártósorról az ATA Airlines megrendelésére, ahonnan néhány év múlva a China Southern flottájában került. A légitársaság tavaly adta át a 737-est a GECAS lízingcégnek, majd még Kínában a STAECO vállalat átalakította azt teherszállító változatra.