Két újabb Airbus A321-es repülőgépét helyezi a légitársaság új Bécsben, a schwechati repülőtéren működő bázisára a Wizz Air 2019. tavaszától.

A magyar gyökerű diszkont légitársaság bécsi bázisa a két Airbus A321-es érkezésével ötgépesre bővül és ezzel egyidejűleg kilenc új útvonalat is elindít az osztrák főváros repülőteréről Nizza, Reykjavik, Catania, Milánó-Malpensa, Lisszabon, Madrid, Malmö, Stockholm-Skavsta és Harkov irányába.

A kilenc most bejelentett járattal együtt már összesen 27 útvonalon 21 európai országba repülhetnek bécsi indulással a Wizz Air utasai.

A Wizz Air a bővítésnek köszönhetően 2019-ben már több mint kétmillió ülőhelyes kapacitást dob piacra az osztrák fővárosban, ezzel közvetlenül 200 munkahelyet teremt a cég Ausztriában.

A 2019. tavaszától megnyíló új útvonalak Bécsből. (Forrás: Wizz Air)

A Wizz Air január elején jelentette be, hogy Bécsben nyitja meg legújabb bázisát, így hálózata Ausztriával 44 országra bővül. A WIZZ júniusban nyitja meg bázisát a bécsi nemzetközi repülőtéren egy Airbus A320 típusú repülőgéppel, amelyet két további Airbus A321 követ novemberben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A legújabb WIZZ-útvonalak az üzleti és szabadidős utazók számára egyaránt széles választékot kínálnak már az idei évben is: Gdansk, Tuzla és Várna áprilistól, Bari, Málta, Róma, Valencia és Tel-Aviv júniustól, míg Billund, Bergen, Dortmund, Kutaiszi, Lárnaka, Nis, Ohrid, Tenerife és Thesszaloniki novembertől válik elérhetővé Bécsből.

Megérkezett a Wizz-flotta 89. gépe

A Wizz Air szintén ma jelentette be, hogy megérkezett az Airbus gyárból a légitársaság flottájának 89. tagja.

A március elsején átvett Airbus A320-as repülőgép azonban nem a megszokott magyar lajstromjelet kapta, hanem a tavaly megalapított brit leányvállalathoz kerül és G-WUKA lajstromjellel repül majd.

A Wizz Air UK 2018. márciusában kezdi meg az üzemelést.

Forrás: Wizz Air