Tovább nőtt Európa legnagyobb diszkont légitársaságainak utasforgalma szeptemberben, a Ryanair, az easyJet és a Wizz Air is több embert szállított, mint egy évvel korábban, de az erősorrend változatlan.

Ryanair

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A legnagyobb diszkont, a Ryanair szeptemberben is nyolcszámjegyű utasforgalmat produkált: 10,8 millió utasuk volt az év kilencedik hónapjában, 13 százalékkal több, mint tavaly ugyanilyenkor. Emellett az írek növelték az amúgy kimagaslóan jó járatkihasználtsági mutatójukat is: a Boeing 737-eseket átlagosan 95 százalékosra töltötték, ez 1 százalékkal jobb, mint tavaly szeptemberben.

A Ryanair éves gördülő utasforgalma a hónap végén 113,2 millió volt, amely 16 százalékkal haladja meg a 2015 szeptemberi éves adatot.

easyJet

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az easyJetnél felemás képet mutatott a szeptember, lapunkhoz eljuttatott közleményében a társaság nagyon nehéz körülményeket vázolt fel az üzemelés szempontjából. A légcég összesen 6,9 millió utast fuvarozott repülőgépeivel, 5,2 százalékkal többet, mint tavaly szeptemberben, viszont a járatok kihasználtsága 2 százalékponttal 91,1 százalékra csökkent.

Az éves gördülő utasforgalom a hónap végével 73,1 millión állt, ez 6,6 százalékkal több, mint az előző időszakban.

Wizz Air

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A magyar hátterű Wizz Air az alacsony bázis miatt ismét nagyot tudott bővülni, szeptemberben 17,9 százalékkal többen, 2,1 millióan repültek velük, a járatok átlagos töltöttsége 0,7 százalékponttal 91,6 százalékra javult.

A Wizz-zel 2015 szeptembere és 2016 szeptembere között 19,4 százalékkal többen, 21,8 millióan utaztak, mint 2015 szeptembere és 2014 szeptembere közötti időszakban.