Bár a 2019-2020-as téli menetrendi időszak még éppen csak elkezdődött, az Air Baltic már ki is adta a 2020-as nyári menetrendjét, amely jelentős bővülést vetít előre Rigából és Tallinnból egyaránt.

Lettország nemzeti légitársasága 2020-ban is folytatni szeretné az elmúlt időszakban elkezdett bővülést, amellyel európai szinten fontos átszállóközponttá fejlesztette Rigát.

A bővülési tervek nem korlátozódnak kizárólag a lett fővárosra, a légitársaság a teljes balti régió, így Észtország és Litvánia légi kapcsolatait is fejleszti – olvasható a cég lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

A régiós bővülés részeként 2020. májusától Tallinnból is elérhető lesz Air Baltic-járatokkal a franciaországi Nizza, hetente kétszer.

A városba jelenleg Rigából naponta közlekednek a légitársaság gépei, de a közvetlen észtországi kapcsolattal az utasok számára jóval kényelmesebb az utazás, ami a teheráru-forgalom fejlődéséhez is nagyban hozzájárulhat – a közlés szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezen felül Rigával négy újabb nagyvárost köt össze az Air Baltic, összesen heti 12 új járatpárral.

Illusztráció, az Air Baltic A220-300-asa (Fotó: AIRportal.hu)

Hangsúlyos szerephez jut Norvégia: Bergenbe és Trondheimbe heti három-három járatpárral lehet majd eljutni március 31-től, illetve április 1-től. Ezekre az útvonalakra 95 illetve 105 eurótól érhetők el jegyek, a prémium kategóriás üzleti jegyek árai 375, illetve 385 eurótól kezdődnek.

Érdekes döntés továbbá a Baltikum legnagyobb légitársasága részéről, hogy csupán heti két járatpárral az örményországi Jerevánba is közlekedik.

A város mintegy három és fél órányi repülésnek megfelelő távolságra van a lett fővárostól, de az Air Baltic új generációs, kedvező üzemanyag-fogyasztású Airbus A220-300-asaival gazdaságosan fenntartható az útvonal.

Végül, de nem utolsó sorban Manchestert veszi fel térképére a légitársaság, itt a Ryanairrel fognak versenyezni, méghozzá az ír fapadosénál kedvezőbb jegyárakkal.

A konkurensnél jelen pillanatban 70 euró körüli összegért lehet megtenni a brit nagyváros és Riga közti utat, ezzel szemben az Air Baltic 45 eurós alapjegyárral, és kedvezőbb átszállási lehetőségekkel szeretné magához csábítani az utasokat.