Leszállás után túlfutott a Dana Air McDonell Douglas MD-83-as repülőgépe Port Harcourt repterén. A balesetben a jelenlegi információk szerint senki nem sérült meg.

A nigériai Dana Airlines 5N-SRI lajstromjelű McDonell Douglas MD-83-asa helyi idő szerint kedden éjjel leszállás után túlfutott a port harcourti reptéren. A repülőgép a nigériai Abuja repülőteréről teljesítette a Dana Air 9J363-as belföldi járatát Port Harcourt-ba, ahol a a leszállást követően elhagyta a futópályát.

A balesetben egyes információk szerint közrejátszhatott a reptéren és környékén akkor uralkodó viharos időjárás.

A jelenlegi információk szerint a balesetben személyi sérülés nem történt, csak a gépben esett jelentős anyagi kár.

A Twitter közösségi oldalon megjelent fotók tanulsága szerint a repülőgép jobb oldali fő futóműve összecsuklott vagy kitört a baleset következtében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaságnak volt már súlyos balesete

A Dana Air egy másik MD-83-asa 2012 júniusában Lagos repterének megközelítése során szenvedett balesetet. A repülőgép mindkét hajtóműve leállt, az utasokkal teli gép pedig Lagos városára zuhant.

A cég működési engedélyét a baleset után 2012 szeptemberében visszakapta, de alig egy évvel később a nigériai hatóság ismét bevonta azt. 2014 elején azonban a légitársaság ismét visszakapta azt. Azóta a cég nem került a hatóságok látókörébe bármilyen hiányosság miatt.