Az üzemeltető várakozásai szerint meghaladhatja a 15 milliót a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér éves utasforgalma az idei évben.

Fotó: Prague Airport

A repülőtér mintegy kétmillió utassal kezelhet többet 2017-ben, mint az előző évben. Az első félévben a cseh fővárosba érkező turisták száma 13 százalékkal növekedett és a kiutazó forgalom is szépen gyarapodott köszönhetően az országban tapasztalható egészséges gazdasági növekedésnek.

Az üzemeltető további lehetőségeket lát az észak-amerikai útvonalak esetében, a már szezonálisan működő new yorki és torontói járatokat tovább szeretnék fejleszteni. Az üzemeltető fókuszában van továbbá Chicago is.

Az első félév adatai alapján 31%-kal ugrott meg a repülőtéren az Ázsiából érkező utasok száma, ezeken a piacokon is tovább szeretne erősödni a repülőtér új közvetlen járatokkal Bangkok, Hanoi, Tokió, Delhi és Tajpej irányába.

A repülőtér üzemeltetője számos eszközzel ösztönzi a légitársaságot új járatok megnyitására és az utasforgalom növelésére, az idei évben 18 közvetlen útvonallal bővült a reptér kínálata.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

 

A reptér erős marketingjét díjazták

A prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér első díjat kapott az idei, World Routes 2017 Marketing Awards díjátadón a 4-20 milliós éves utasforgalmat bonyolító repterek kategóriájában. A Routes Marketing Awards az egyik legrangosabb díj, mellyel a légitársaságok hálózat tervezői ismerik minden évben a repülőterek marketing tevékenységét.

Az idei díjakat Prága mellett a szingapúri Changi repülőtér kapta az 50 milliós utasszám feletti kategóriában, 20-50 millió közötti kategóriában a Vancouver International Airportot, 4 millió alatti kategóriában pedig a nürnbergi repteret díjazták.

A prágai reptéren jelenleg 66 légitársaság van jelen menetrend szerinti járatokkal, akik összesen 154 közvetlen útvonalon kínálnak járatokat. Az első öt legnagyobb forgalmat bonyolító légitársaság a Czech Airlines, a Travel Service, az easyJet, a Lufthansa és a Ryanair.