Letették az Aeroplex of Central Europe Kft. (ACE) szélestörzsű repülőgépek teljes körű kiszolgálására is képes új hangárjának alapkövét, a beruházás várhatóan 2022. elejére fejeződik be a budapesti légikikötőben.

A fejlesztés révén az ACE meglévő hangárja mellett kap helyet a 8 ezer négyzetméteres, egy szélestörzsű vagy négy keskenytörzsű repülőgépet kiszolgálni képes hangár, amelyet mintegy 10 milliárd forintból építenek meg.

Ehhez a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 3 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre. A beruházás 200 új munkahelyet teremt.

Demény Árpád, az ACE ügyvezetője az ünnepélyes alapkő-letételen azt emelte ki, hogy a magyar légiipar számára is kiemelkedően fontos a beruházás, mert szélestörzsű gép teljes körű karbantartására eddig nem volt lehetőség.

Fotó: AIRportal.hu

Hozzátette, hogy az új hangár megépítését kapcsolódó beruházások is követik majd: új kiszolgáló épületeket kell bérelni, a meglévőket pedig fel kell újítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, az Aeroplex egy olyan erős márkanév lett, amely mögött nemzetközi szinten is elismert szakemberek állnak.

Külön kiemelte, hogy a 2016-os menedzsmentváltás óta a társaság nyereségesen működik, és túlteljesítették az idénre tervezett pénzügyi terveket.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója azt mondta, kiemelten fontos számukra a repülőtéren működő cégek stabilitása, mert ezek a gazdasági szereplők 50 ezer háztartás megélhetését biztosítják.

Megjegyezte még, hogy az elmúlt egy évben a repülőtér 100 millió eurónál is többet költött fejlesztésekre, ezek között említette a Cargo City árukezelő központot, az új csomagosztályozót és az 1-es utasmólót is.