Új légitársaságot alapít Norvégiában Erik Braathen vállalkozó, mert úgy látja, ez a megfelelő időszak erre. Fél év múlva már járatokat szeretnének teljesíteni.

A Flightglobal információi szerint a légiközlekedésben tapasztalattal rendelkező vezető olyan céget kíván létrehozni, amely “az új gazdasági realitásokhoz” igazodik. Ezt kifejtve azt közölték, hogy modern repülőgépeket bérelnének mérsékelt áron, és a digitális technológiára fókuszálnának, mindezt azért, hogy alacsonyan tarthassák költségszintjüket.

“Versenyképes árakat és digitális megoldáson nyugvó megoldásokat kínálunk majd az utasoknak” – olvasható a közleményben.

Az induláskor öt Airbus A320-ast vagy 737-es szeretnének üzemeltetni, amelyekkel belföldi és európai célállomásokra repülnének már 2021 első felében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közleményben megjegyezték, tisztában vannak azzal, hogy a légiközlekedés  fenntarthatatlan növekedésre alapul, de üzleti modelljükkel úgy is nyereségesek tudnak lenni, hogy nem tukmálják rá az emberekre a repülést.

A cégnek jelenleg 25 alkalmazottja van, a pénzgyűjtés fázisában vannak, a piacról és a kormánytól is szeretnének forrásokhoz jutni. A vezetők között több olyan ember is van, aki korábban a Norwegiannél dolgozott, amelynek Erik Braathen 2002 és 2009 között igazgatótanácsi tagja és résztulajdonosa volt.

Korábban a nagyapja által alapított Braathens légitársaságot igazgatta 10 éven keresztül, a cég a távozása után nem sokkal, 2004-ben a SAS Scandinavian Airlinesba olvadt. Regionális testvércége, a Braathens Regional Airlines most is működik, ezt Erik testvére, Per irányítja.

Az új cég elindulását nem sokkal az után jelentették be, hogy a magyar kötődésű Wizz Air közölte: Oslóban bázist kíván nyitni, és három belföldi útvonalon kezd el járatokat teljesíteni.