Olaszország után Norvégiában is indít belföld járatokat a Wizz Air, a magyar hátterű légitársaság Oslóból három városba közlekedik november 5-től.

A Wizz Air a közösségi médiában jelentette be, hogy a norvég főváros és Bergen, Tromsø, illetve Trondheim között indulnak el járatai, a Routes Online szerint a Wizz bázist is nyit az oslói repülőtéren.

(Fotó: AIRportal.hu)

A légitársaság saját járatkeresője alapján Tromsø-be naponta egy járat közlekedik majd, Bergenbe és Trondheimba naponta kettőt is indít majd. Novembertől napi három, december közepétől már négy járat közlekedik a két városba, Tromsø-be pedig kettőre emelkedik a napi járatszám.

A Wizz Air zsúfolt piacra lép be az új járatokkal, Bergenbe és Trondheimba a SAS, a Norwegian, illetve az állami közszolgáltatási szerződéssel a Wideroe is repül, Tromsø felé pedig a SAS és a Norwegian közlekedik.

A Wizz Olaszországban is belföldi járatok megnyitását jelentette be: a Milánó-Malpensán, illetve a szicíliai Catania repterén létrejövő bázisairól főként az északi és déli régiók között számos útvonalat üzemeltet majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.