A Wizz Air bejelentette, hogy megnyitja 36. bázisát Cataniában, két Airbus A321 típusú repülőgépe áll szolgálatba a szicíliai város repülőterén 2020. októberétől – közölte lapunkkal a légitársaság.

A már elérhető tizenöt úti cél mellett
2020. októberétől az új bázis megnyitásával a Wizz Air öt új útvonalat nyit Cataniából Róma-Fiumicio, Bologna, Velence, Memmingen/Nyugat-München és London-Luton repülőterére.

Fotó: AIRportal.hu

Az első Wizz Air repülőgép 2009-ben szállt fel Cataniából, azóta pedig több mint 1,5 millió utast szállított a légitársaság a szicíliai városba érkező és innen induló járatain. A 36. bázis megnyitása Cataniában további gazdasági fejlődést generál a régióban, valamint új munkahelyeket teremt a kapcsolódó iparágakban, és segíti a helyi turizmus fellendítését – a cég közlése szerint.

Nem sokkal azután, hogy a Wizz Air megnyitotta bázisát Milánó-Malpensán, és számos belföldi járattal bővítette olaszországi útvonalhálózatát, a légitársaság bejelentette, hogy Milánó és Bari között is új útvonalat indít 2020 októberétől. Emellett a Milánó-Malpensa – Catania útvonalon közlekedő járatok sűrűségét napi kettőről háromra emeli.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.