Újabb ülés opciót kínál megrendelői számára az Airbus, amennyiben prémium turista osztállyal kívánják felszerelni A350XWB típusaik fedélzetét. A Zodiac Seats-szel történt tavalyi megállapodást követően most az EADS Sogerma üléseit is felveszi katalógusaiba az európai gyártó.

Egyre több légitársaság vezeti be fedélzeti szolgáltatásai körébe az átlagosnál magasabb kényelmet nyújtó Premium Economy osztályt, ezért az Airbus jó előre kiválasztotta partnereit, amelyek készek a megrendelők rendelkezésére állni, hogy az A350XWB fedélzetén is megvalósítható legyen ez a szolgáltatási színvonal.


Az Airbus az idei Aircraft Interiors Expo-n jelentette be, hogy az EADS konzorcium leányvállalataként működő Sogerma üléseit is felveszi kínálati listájába. A kabinbelsők tervezésével és kivitelezésével foglalkozó vállalat a hamburgi kiállításra időzítve el is készítette és a nagyközönség elé tárta az A350XWB-re szánt Celeste fantázianevű üléseket.

Az A350XWB prototípusának első felszállását az idei évre tervezik a gyáriak. Az új kompozit típus forgalomba állítása pedig 2014-ben várható. Első üzemeltetője a Qatar Airways lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!