A Bécsi Turisztikai Ügynökség nemrégiben egy egyedi kampányt indított el “Unrating Vienna” néven, amelyben arra bátorítja a Bécsbe utazókat, hogy ne az internetes vélemények és értékelések alapján döntsék el, hogy mit szeretnének meglátogatni.

Szálláshelyek, éttermek, szabadidős programok, taxisofőrök, és még sorolhatnánk  – manapság már mindent és mindenkit lehet értékelni a különböző online platformokon.

Az emberek egyre inkább megbíznak az idegenek véleményében, sőt, azok alapján hoznak döntéseket, emiatt egyre nehezebbé válik az, hogy egy-egy út során meglepetés vagy bármilyen új élmény érje az utazót.

“A kilátás vacak” – írta egy netes véleményező a Praterről (forrás: Unrating Vienna)

A Bécsi Turisztikai Ügynökség állítása szerint az emberek 95%-a olvas el utazás előtt legalább 7 véleményt, 47%-uk azonnal szkeptikussá válik, ha valamiről csak pozitív véleményeket olvas, egy tanulmány szerint pedig a népszerű véleményezési platformon, a Yelp-en minden ötödik vélemény hamis.

A netes véleményeket nagyon könnyen lehet hamisítani, és ezt sokan ki is használják. 2017-ben nyolc hónap alatt egy olyan étterem került a legjobb londoni éttermek listájának élére, amely nem is létezett. Nemrégiben egy olaszországi férfit bebörtönöztek azért, mert hamis véleményeket írt pénzért a TripAdvisoron különböző olaszországi éttermek számára. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
“Nincs háttámla” – olvasható az egyik étterem értékelései között (forrás: Unrating Vienna)

A kampány humorosan közelíti meg a jelenséget: a kampány plakátokon bécsi nevezetességek és éttermek képeit láthatjuk, melyek előtt egy-egy neten fellelhető negatív vélemény van megjelenítve.

A kampány célja az, hogy felhívja az utazók figyelmét arra, hogy nem kell mindent komolyan venni, amit az interneten olvashatunk, hiszen rengeteg a hamis, valóságot nem tükröző értékelés.

Az internetes vélemények elolvasása nélkül nagyobb az esélyünk arra, hogy újdonságot fedezzünk fel, meglepetés érjen városlátogatás során. 

“A gyep rendezetlen” – írták a Schönbrunnról (forrás: Unrating Vienna)
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!