Közzétette nyári menetrendjét Schwechat, bővül az elérhető európai városok és mediterrán nyaralóhelyek köre, valamint gyarapodik a hosszútávú útvonalak kínálata is.

A március 26-tól október 20-ig tartó nyári menetrendben 190 úti cél lesz elérhető a bécsi repülőtérről, a felkínált ülőhely-kapacitás eléri a válság előtti szint mintegy 90 százalékát – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a schwechati légikikötő üzemeltetője.

Az Austrian Airlines 124 célállomásra kínál járatokat, köztük hét új van: Porto, Marseille, Billund, Tivat, Palermo, Vilnius és Tromsø.

Az osztrák légitársaság több mint 40 üdülőhelyre közlekedik majd, heti 300 járat lesz a mediterrán régióba, emellett bővítette hosszútávú útvonalkínálatát is: Los Angelesbe és Tokióba ismét közvetlenül repül a nyáron, míg Chicagóba, New Yorkba, Washingtonba, Montrealba, Sanghajba és Bangkokba egész évben elérhetőek a járatok.

Erős lesz az ultrafapados kínálat is a nyári időszakban, a Ryanair 19 repülőgéppel 75 célállomást szolgál ki Bécsből, míg a Wizz Air hat géppel 26 országba 39 útvonalat kínál. Mindkét diszkont légitársaság palettáján nagy hangsúlyt kapnak a nyaraló célpontok, de a reptér közlése kiemeli, hogy a Wizz erőteljes keleti terjeszkedése révén számos közel-keleti úti cél is elérhető lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Vienna Airport

Május közepétől az Azerbaijan Airlines hetente kétszer indít járatokat Azerbajdzsán fővárosa, Baku és Bécs között, az Air Cairo pedig Marsa Alamba teremt új összeköttetést. Visszatér a repülőtérre az Air Algerie algíri járata, valamint a nyári hónapokban a német Condor népszerű nyaralószigetekre szállítja majd az utasokat.

Az Austrian Airlines mellett több más légitársaság is kínál hosszútávú útvonalakat az osztrák fővárosból, az Air India februárban nyitotta meg újra közvetlen járatát Bécs és Delhi között, amely hetente háromszor közlekedik.

A nyári időszakban az Air Canada Torontóba, az Air China Pekingbe, a China Airlines Tajpejbe, az Ethiopian Airlines Addisz-Abebába, a Korean Air pedig Szöulba növeli a járatok számát.

A reptér közleménye kiemeli, hogy Bécs tavaly a harmadik legpontosabb légiközlekedési csomópont volt Európában, az utasok gördülékeny kiszolgálása érdekében az üzemeltető további 350 alkalmazottat vesz fel a nyári időszakra.

Amint arról korábban beszámoltunk, az osztrák főváros repülőtere 23,7 millió utast kezelt 2022-ben, ami a 2019-es rekordév forgalmának 75 százaléka, az idei évre 26-27 millió utast várnak, és megkezdik a 3-as terminál bővítését.

Összehasonlításul, a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az idei nyári menetrendben várhatóan 121 úti cél lesz elérhető közvetlen járattal, 37 légitársaság kínálatában.