Új járat indulását jelentheti be csütörtökön a Wizz Air a debreceni bázisról, ha minden igaz, Moszkva lehet a következő célállomás.

Az orosz főváros felé nyitást támasztja alá egy július 17-én kelt dokumentum a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (mint a Nemzeti Közlekedési Hatóság utódja) honlapján, amely szerint az államközi szerződéssel szabályozott Magyarország és Oroszország közötti légi összeköttetésen belül a még ki nem szolgált Debrecen és Moszkva közötti járatra valaki igényt jelentett be.

Emellett olvasóink jelezték, hogy a Wizz Air honlapján egy időre megjelent debreceni indulással a moszkvai útvonal is, bár menetrend és árak nélkül.

Az AIRportal.hu érdeklődésére a Wizz Air azt közölte, hogy számos repülőtérrel folytat egyeztetéseket a hálózatfejlesztési lehetőségekről, és minden ezzel kapcsolatos hírt időben bejelent.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Váradi József az AIRportalnak egy más témában tartott telefonos interjú során korábban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket. Annyit mondott, hogy folyamatosan vizsgálják a debreceni bázis fejlesztési lehetőségeit, a moszkvai útvonalat szintén vizsgálják, de elköteleződés semmilyen döntés formájában nem történt egyelőre.

A légitársaság csütörtökön tart sajtótájékoztatót az ügyben.