Új járat indulását jelentheti be csütörtökön a Wizz Air a debreceni bázisról, ha minden igaz, Moszkva lehet a következő célállomás.

Az orosz főváros felé nyitást támasztja alá egy július 17-én kelt dokumentum a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (mint a Nemzeti Közlekedési Hatóság utódja) honlapján, amely szerint az államközi szerződéssel szabályozott Magyarország és Oroszország közötti légi összeköttetésen belül a még ki nem szolgált Debrecen és Moszkva közötti járatra valaki igényt jelentett be.

Emellett olvasóink jelezték, hogy a Wizz Air honlapján egy időre megjelent debreceni indulással a moszkvai útvonal is, bár menetrend és árak nélkül.

Az AIRportal.hu érdeklődésére a Wizz Air azt közölte, hogy számos repülőtérrel folytat egyeztetéseket a hálózatfejlesztési lehetőségekről, és minden ezzel kapcsolatos hírt időben bejelent.

Hirdetés

Váradi József az AIRportalnak egy más témában tartott telefonos interjú során korábban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket. Annyit mondott, hogy folyamatosan vizsgálják a debreceni bázis fejlesztési lehetőségeit, a moszkvai útvonalat szintén vizsgálják, de elköteleződés semmilyen döntés formájában nem történt egyelőre.

A légitársaság csütörtökön tart sajtótájékoztatót az ügyben.

Hirdetés