A szigetország belföldi járatain az elmúlt időszakban megközelítette az üzleti céllal utazók száma a 2019-es szintet, az Air New Zealand ezért nagyobb befogadóképességű gépeket állít forgalomba.

Az új-zélandi Stuff hírportál számolt be arról, hogy Leanne Geraghty, az Air New Zealand kereskedelmi vezetője közölte: az üzleti céllal az országon belül utazók száma már csak 10 százalékkal marad el a járvány előtti szinttől, ezért több intézkedést is hozniuk kellett.

A legnépszerűbb járatokon nagyobb befogadóképességű Airbus A321-eseket állítanak forgalomba, több, korábban elbocsátott légiutas-kísérőt is visszahívtak, és az üzleti utasoknak kedvezőbb menetrendet vezetnek be.

Forrás: Airbus

A cégvezető elmondása szerint a nagy kereskedelmi szervezetek előrejelzésével megegyezően ők is arra számítottak, hogy csak a hátizsákos turisták és a családlátogatók után térhetnek majd vissza az üzleti utazók. Ennek oka a vállalatok költség-megtakarítása, az egészségügyi aggodalmak és a távmunkára átállás volt.

A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a cégek sokkal aktívabbak, és jobban szeretnék a személyes kapcsolatokat újra visszahozni. Az előzetes becslések szerint jövőre a 2019-es szint 70 százalékával számoltak, így az Air New Zealandet is meglepték a jó adatok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Leanne Geraghty hozzátette: mindez azt mutatja, hogy jelenleg Új-Zélandnak van a legerősebb belföldi járathálózata, mivel az üzleti célú utazók aránya elmondása szerint még az USA-ban is 15 százalék körül mozog.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a jegyárak még nem érték el a válság előtti szintet, a cég mesterségesen alacsonyabban tartja az üzleti osztályú jegyek árát, így akár 100 új-zélandi dollárral is kevesebbe kerülhet egy jegy.