Újabb vevő tűnt fel Toulouse-ban, aki Airbus A330neókat rendelt. A szingapúri BOC Aviation a Lion Air számára vásárolt be az európai gyártó új szélestörzsűjéből.

Az Airways magazin szerint a szingapúri BOC Aviation nyolc darab Airbus A330neót rendelt, a gépeket a Lion Air Group fogja üzemeltetni. Az első példány már jövőre megérkezik a jakartai központú diszkont légitársaság bázisára, és 2020-ban az utolsó is forgalomba állhat majd.

Bár az Airways nem írta, hogy melyik verzióról van szó, a listaárons zámolt 3,7 milliárd dolláros beszerzési ár arról árulkodik, hogy a 900-as verzióról van szó. A légitársaságnak opciója van arra, hogy a BOC-tól négy gépet a leszállítás után megvásároljon a lízingbe adó BOC-től.

A Lion Air visszatérő A330neo vásárló, korábbról van egy két darab A330-900 megrendelésük. A BOC Aviationnek a megrendeléssel 10 darabosra nő az A330neo rendelésállománya.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbusnál úgy tánik végre beindult valami a sokáig tetszhalott állapotban lévő A330neo programban. Az áttörést az idei Farnborough Légi Szalon hozta, ahol korábbi megrendelőjükkel, az AirAsiaX-szel az élen 42 darabot sikerült eladni a típusból. A legnagyobb megrendelő szintén az Air Asia, eddig összesen százat kértek belőle.

Az A330neókból eddig 242 darabot adott el az Airbus, kettő kivételével mindegyik a nagyobbik, 900-as verzió. A fennmaradó két példány az Uganda Airlines 800-asa. A típust idén a második félévben a portugál TAP állítja forgalomba elsőként.