Airbus A350-esek vételéről tárgyal az Aeroflot a gyártóval, az oroszok újabb gépeket vennének, 7,8 milliárd dollár listaáron számolt értékben.

A Reuters két, egymástól független iparági forrására hivatkozva azt írta, 28 darabosra növelnék a már meglévő 14 darabos rendelést. Az eredeti megrendelést még 2007-ben adták le, de ezen példányok átadását ugyanakkor az oroszok kérésére anyagi okok miatt többször elhalasztották. A megrendelést még 2007 júniusában adták le, jelenlegi állás szerint 2019-ben érkezhet meg az első példány Seremetyevóra.

A hírügynökség kereste az Airbust és az Aeroflotot, akik nem kívánták kommentálni az értesülést.

Az Aeroflot a 2007-es rendeléssel összesen 22 gépet kért, ebből 14 darab 900-as és 8 darab 800-as verzió volt, de utóbbit az Airbus a gyenge kereslet miatt törölte. Az Aeroflot ugyanebben az évben a Boeingtől is kért 22 darab Dreamlinert, de ettől a megrendeléstől végül elállt, bár a Boeing könyveiben továbbra is szerepel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Aeroflot terveinek az amerikai és európai uniós szankciók, az emiatt romló rubel és az emelkedő olajárak tettek be, de a gazdaság mostanra kedvezőbb helyzetbe került, és a Transaero 2015-ös és a VIM idei csődje a legnagyobb orosz légitársaság malmára hajtotta a vizet.

A 95 éves légitársaság a közelmúltban tette közzé negyedéves pénzügyi jelentését, amelyben az egy évvel korábbi 85 milliós adózott veszteség után idén 185 millió dolláros adózott veszteségről számolt be, de továbbra sem tett le arról a tervéről, hogy a világ 20 legjelentősebb légitársasága közé kerüljön.