Szkopjeba és Podgoricaba indít járatokat a LOT Polish Airlines, Varsóból hetente hatszor lesz elérhető mindkét balkáni város.

A macedón fővárosba vasárnap kivételével, míg Montenegróba szerda kivételével minden nap repülnek majd Varsóból a cég Embraer E170 és E175-ös gépei.

Ezekkel a repülőgépekkel 70 vagy 82 ülést kínál járatonként a lengyel légitársaság, vagyis hetente 420-492 közötti férőhelykínálat lesz irányonként mindkét útvonalon.

Ezzel tizenkettőre nő a lengyel légitársaság dél-európai és balkáni útvonalainak száma, melyekről a LOT remek csatlakozási lehetőségeket kínál hosszútávú útvonalhálózatára.

A LOT Embraer E-175LR típusú gépe Budapesten (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – Airportal.hu)

Az új járatok június elsejétől repülnek, a jegyek már elérhetőek a légitársaság foglalási rendszerében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Közép-Európa egyik legnagyobb légitársasága

A lengyel nemzeti légitársaság a közép-európai piac egyik legjelentősebb hálózatos szereplője, tavaly 6,8 millió utast szállított.

2018-ban több jelentős hosszútávú járatot is indít a cég, például májustól Budapestről Boeing 787-8 típusú gépekkel repülnek majd New York JFK és Chicago O’Hare repterére hetente több alkalommal.

Emellett április 28-tól a magyar fővárosból hetente hat alkalommal már Krakkó is elérhető lesz a cég Bombardier Dash 8 Q400-as turbólégcsavaros gépeivel.

Az új útvonalak kiszolgálásahoz a légitársaság idén tizenkét új repülőgépet vesz majd át: három Boeing 787-9-est, három Boeing 737 MAX 8-at, és hat darab Embraer E195-öst.