Kilenc darab Boeing 737 MAX repülőgépet rendelt a Travel Service. A cseh légitársaság ezzel 39-re növelte az amerikai gyártó új generációs hajtóművekkel felszerelt keskenytörzsű típusára szóló megrendelésállományát.

A 2023-ig tartó flottamegújítási program keretében az első nyolc Boeing 737 MAX már jövő évben csatlakozik a cég flottájához, 2019-ben pedig további 15 darabot ad át a Boeing – a Reuters információi szerint.

Forrás: Boeing

A repülőgépek 189 üléses fedélzeti berendezéssel, valamint fedélzeti wifivel lesznek felszerelve.

A teljes 39 darabos rendelésállományból nyolc darabot vásárol meg közvetlenül a légitársaság, míg a többit lízingcégek közreműködésével finanszírozza.

A Travel Service még 2013-ban vált MAX-vásárlóvá, a 2013 nyarán megrendezett Paris Air Shown a légitársaság három darab Boeing 737 MAX 8 repülőgépre adott kötelező érvényű megrendelést, akkori listaárakon számolva 301,5 millió amerikai dollár értékben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2016-ban pedig a holland AerCap lízingcég jelentette be, hogy tíz darab Boeing 737 MAX 8 lízingjéről állapodott meg a légitársasággal.

A Travel Service hamarosan teljesen átveheti a CSA-t

Amint arról korábban beszámoltunk, a Travel Service közel 98 százalékosra növeli tulajdonrészét a CSA Czech Airlinesban, miután a cseh légitársaság októberben megegyezett a Korean Airrel, hogy átvegye a dél-koreai cégtől a CSA Czech Airlines 44%-os tulajdonrészét. Ezzel egyidejűleg a Travel Service ajánlatot tett a cseh nemzeti vagyonkezelőnek az állam kezében lévő 19.7%-os tulajdonrészre is.

A Travel Service már eddig is birtokolta a CSA részvényeinek 34%-át, így a tranzakciót követően gyakorlatilag teljes kontrollt gyakorol a cseh nemzeti légitársaságban, a részvények közel 98 százalékával.

Amennyiben az állam mégsem adná el saját részesedését, úgy a Travel Service a CSA részvényeinek 78.74%-át fogja birtokolni. A tranzakció véglegesítésére az októberi bejelentéstől számítva várhatóan 3 hónapon belül kerül sor, amint az érintett országok versenyjogi hatóságaitól megérkeznek a szükséges jóváhagyások és engedélyek.

A Travel Service légitársaság a Smartwings márkanév alatt üzemelteti charter és diszkont járatait. A cég 49,9%-os tulajdonrésze a kínai CEFC befektetési csoport kezében van, a fennmaradó részt az alapító Jiří Šimáně birtokolja.

A légitársaság meghatározó szereplője a magyar charter piacnak is, így előbb utóbb Budapesten is feltűnhet majd az új generációs típus a légitársaság színeiben.