A román Air Connect bejelentette, hogy július 24-től minden bukaresti járatát áthelyezi a román főváros másodlagos légikikötőjébe, a Baneasa – Aurel Vlaicu Nemzetközi Repülőtérre.

A légitársaság foglalási rendszere szerint a hetente két alkalommal, keddenként és péntekenként közlekedő Bukarest és Budapest közötti járat utoljára július 21-én repül az Otopeni repülőtérre.

A következő hét keddtől, július 25-től az Air Connect járatai már Baneasával (BBU) kötik össze Budapestet, immár hetente három alkalommal, a keddi és pénteki napok mellett vasárnaponként is.

Október elejétől pedig már hetente négy budapesti járat szerepel a társaság menetrendjében.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság a repülőtér-váltással kapcsolatban kiadott közleménye kiemeli, hogy a járatok érkezési és indulási időpontjai nem változnak, Baneasán a legújabb terminált használják, ahol Otopenihez viszonyítva gyorsabb az utasfelvétel, az utasbiztonsági ellenőrzés és a beszállítás, valamint a másodlagos reptér közelebb is van a városközponthoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság saját ATR 72-600-asaival, illetve személyzettel együtt bérelt repülőgépekkel teljesíti budapesti járatait.

A bukaresti Otopeni (Henri Coandă – OTP) nemzetközi repülőtérre továbbra is el lehet jutni Budapestről a román Tarom járataival.