Másfél évig tartó modernizáció és karbantartás után újra a levegőbe emelkedett a világ legnagyobb teherszállító repülőgépe, az Antonov An-225 Mrija.

Az ukrán gyártó szakemberei a fő bázison, a Kijev-Hosztomeli repülőtéren másfél év alatt  a hathajtóműves óriásgép-típus egyetlen példányán elvégezték a szükséges karbantartásokat, illetve részlegesen modernizálták is a repülőgépet – írta a Flightglobal.

Ennek részeként ukrán tervezésű és gyártású, korszerű hajtóművezérlő rendszert építettek be.

Az UR-82060 lajstromjelű repülőgép március 25-én emelkedett ismét a levegőbe, az alig kétórás repülés eseménytelenül, a tervek szerint lezajlott. Az Antonov közleménye szerint a közeljövőben további tesztrepüléseket fognak végezni.

Mint arról korábban beszámoltunk, nem ez az első alkalom, hogy a repülésrajongók által kedvelt An-225-ös hosszú időt tölt a földön: 2017 és 2018 között is átesett egy hasonló volumenű modernizáláson, akkor többek közt ADS-B jeladóval is felszerelték, a nemzetközi szabályoknak megfelelően. Ezután alig hat hónapot töltött aktív szolgálatban, mert 2018 októberében úgy döntött az Antonov, hogy folytatja a modernizálását, de a munkálatokról eddig semmit nem lehetett tudni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gyártó videója az An-225 Mrija repüléséről

#AN225 performs test flights after modernization. In particular, the Ukrainian-made power plant control system was installed on the aircraft—#Ан225 виконує випробувальні польоти після модернізації. Зокрема, було встановлено нову систему керування силовою установкою українського виробництва

Közzétette: Antonov Company – 2020. március 25., szerda