Egyre több panasz érkezik az LMP-hez a Liszt Ferenc repülőtér közelében élőktől, azért az ellenzéki párt kormányzati intézkedést sürget a zajterhelés csökkentése érdekében – közölte Sallai R. Benedek kedden az MTI-vel.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke azt mondta: a repülőtér évi tízmilliót meghaladó utasforgalma több mint fél millió, közelben lakó ember mindennapi életét érinti, közülük egyre többen jelzik, hogy folyamatos a zajhatás, éjfél és hajnali 5 óra között sem áll le a légi forgalom, emellett légszennyezésre, szív- és érrendszeri megbetegedésekre, illetve ingatlanjaik elértéktelenedése panaszkodnak.

Az LMP képviselője hozzátette: Magyarországon nem az egészségügyi megfontolásokhoz igazítják a környezetvédelemi határértékeket, hanem a zajszinthez, így az mindig a határérték alatt marad. Megjegyezte, a reptér környezetvédelmi engedélyének jogszerűségét kormánypárti polgármesterek is támadják.

Jelezte: ősszel ismét a fenntartható fejlődés bizottsága napirendjére tűzi a kérdést, így megvizsgálják majd, hogy a jelenlegi jogszabályok betartatásával lehet-e megnyugtatóan rendezni a helyzetet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.