Hamarosan közvetlen buszjárat indul a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között idézte a BKK bejelentését az Index híre.

A lap szerint régi kellemetlenséget oldhat meg az új járat, hiszen a városból tömegközlekedéssel körülményes volt a kijutás a csomagokkal metrózásra és átszállásra kényszerített utasoknak, illetve országimázs szempontjából se lenne utolsó, ha az ideérkező turisták Budapestből a Deák teret látnák meg elsőként, nem Kőbánya-Kispest vasútállomást, ahonnan a rossz értelemben vett nosztalgiavonatra hasonlító hármas metróval juthatnak a belvárosba.

A 444.hu információi szerint eddig csak ideiglenesen volt direkt járat a belváros és a reptér között, például az uniós elnökségünk idején, legutóbb pedig 2015. októberben, amikor egy távközlési konferencia miatt járt kereken egy hétig a 200 K jelzésű járat, pár belvárosi megállóval. Annak papíron 45 perc volt a menetideje. (Kőbánya-Kispestről most 23 perc alatt lehet kiírni Ferihegyre, de bőröndökkel át kell szállni metrón, mozgólépcsőn.)

A gond állítólag az volt eddig, hogy a BKK engedélye kell egy ilyen járat indításához, azt nem adták ki, de nem is indítottak sajátot.

A járatok indulásáról és azok menetrendjéről, valamint az egyéb részletekről egy keddi sajtótájékoztatón ad tájékoztatást a BKK.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fonodo.reblog.hu idő közben azt is kiderítette, hogy az új járatok 100E jelzés alatt, július 8-tól közlekednek a Deák térről mindennap hajnal 4 és éjfél között, a reptérről pedig hajnal 5 és 0 óra 30 perc között. A közvetlen reptéri járatra speciális jegyet kell majd váltani, egy út a blog szerint 900 forintba kerül majd.