Június 23-tól ismét fogadja az indulókat és az érkezőket a müncheni reptér 1-es terminálja: egyre több az utas, újraindulnak a hosszútávú járatok is.

Az oltási kampányok előrehaladásának, a csökkenő fertőzésszámoknak és az utazási korlátozások enyhítésének köszönhetően a pünkösdi ünnepek körüli szabadságok végeztével az elmúlt vasárnap már mintegy 400 járatot és 36 ezer utast kezelt a bajor főváros légikikötője.

A növekvő forgalomnak köszönhetően a repülőtér vezetése úgy döntött, hogy június 23-án újra üzembe helyezi a járvány miatt novemberben ideiglenesen lezárt 1-es terminált.

A Eurowings kivételével az összes olyan légitársaság visszatér az 1-es terminálra, amely korábban onnan üzemelt, a Lufthansa diszkont cégének járatai egyelőre maradnak a 2-es terminálon.

Folyamatosan nyílnak újra az üzletek és az éttermek is a terminálokon, de a maszkviselés, a távolságtartás, valamint az utasok és a személyzet biztonsága érdekében a hatóságok követelményeivel összhangban bevezetett intézkedések továbbra is érvényben maradnak. A terminálok közötti Munich Airport Forum (MAC) területén azonban nem kell hordani a maszkokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Münich Airport

A Lufthansa is lépésről lépésre indítja újra a Münchenből közlekedő hosszútávú járatait, júliusban már Boston, New York (JFK), Charlotte és Vancouver is elérhetővé válik, a most is működő öt hosszú távú útvonal, Newark, Chicago, Los Angeles, Denver és Szöul mellett. A német légitársaság tervei szerint augusztusban visszatér még Tokió, Washington, Sanghaj és Oszaka is, így már 13 hosszútávú útvonal lesz elérhető Münchenből a Lufthansa kínálatában, amelyeket mind A350-900-asokkal teljesít a cég.

A United Airlines már újraindította menetrend szerinti járatait San Francisco és München között, még ebben a hónapban elindulnak az amerikai légitársaság washingtoni és chicagói, júliusban pedig a newarki járatai is.

Jost Lammers, a repülőtér vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy az utasforgalom növekedése nem kizárólag a nyaralni induló turistáknak köszönhető.