Sikeresen újraélesztettek egy utast a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, majd mentőhelikopter szállította kórházba.

Az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársait hétfőn délután kettő óra előtt riasztották a 2B terminálra, ahol egy induló repülőgépére várakozó, középkorú, magyar állampolgárságú férfi utas lett rosszul.

Az AMS repülőtéri mentőegysége megállapította, hogy a férfinek szívinfarktusa van, és megkezdték az utas újraélesztését. Az újraélesztés sikeres volt.

A beteget ezt követően a reptéri mentők átadták a repülőtérre riasztott helikopteres Légimentő egységnek, akik az utast stabil állapotban a Honvéd Kórház sürgősségi osztályára szállították.

Forrás: AMS

Fontos az időben megkezdett laikus újraélesztés

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AMS azt közölte, hogy a B terminál beszállítókapujánál egy 47 éves magyar férfi eszméletét vesztette, rángatózott, légzése- keringése leállt. Körülötte lévő utastársak késlekedés nélkül alapszintű újraélesztést kezdtek.

A helyszínen lévő terminál menedzser a legközelebbi defibrillátort is a beteg mellé hozta, közben értesítette az AMS Airport Medical Service sürgősségi orvosi szolgálatot.

A mentők segítségére voltak a Repülőtéri Rendőr igazgatóság munkatársai, köztük olyan is volt aki Police-medic képzésen is részt vett.

A budapesti repülőtér területén egyébként 18 különböző ponton helyezett el a reptérüzemeltető defibrillátor készülékeket.

Fotó: AIRportal.hu