Újraindítaná bécsi bázisát a Wizz Air, május elsejétől egyebek között spanyol és olasz városokba teljesítene járatokat Schwechatról. Arról viszont nincs információ egyelőre, hogy az érintett országok beengedik-e majd akkortól a külföldieket.

Az Austrian Wings szaklap szerint erről Stephen Jones ügyvezető beszélt egy videokonferencián.

A szakember elmondta: a Wizz Air húsz városba indít újra járatokat az osztrák fővárosból, köztük Milánóba, Valenciába és Tel Avivba is.

(Forrás: Wizz Air)

A magyar kötődésű diszkont légitársaság az első időszakban hetente pár járatot üzemeltet csak, és bár szigorú szabályok vannak még érvényben az utazásokkal kapcsolatban, de Stephen Jones szerint ez nem lesz akadálya az újraindulásnak. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ha mégsem sikerül az engedélyeket megszerezni, akkor későbbre halasztják a járatok elindítását.

Arról is beszélt, hogy az alacsony kereslet miatt még a válság előtti szint alá is csökkenhetnek a jegyárak, de figyelmeztetett, hogy a középső ülések blokkolása miatt a bevétel harmadától eleshet a légitársaság, utalva ezzel arra, hogy milyen jövőbeni hatásai lehetnek a tervezett intézkedésnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a héten egy másik videokonferencián arról beszélt, hogy több bázist is újranyithatnak május elejétől, illetve folyamatosan figyelik a piacokat új lehetőségek után kutatva.

Ebben lehet szerepe az Abu-Dzabiban létrehozandó leányvállalatnak, amelynek megalapítása a tervek szerint halad. A vezérigazgató ugyanakkor jelezte, hogy elsősorban a kelet-közép-európai régióban szeretnének bővíteni, de Nyugat-Európában is vizsgálódnak.