Július elsején újraindulnak a LOT európai járatai, köztük három budapesti is, így a magyar bázis ismét üzemelni fog – közölte a légitársaság a közösségi médiában.

A LOT Polish Airlines tájékoztatása szerint holnaptól már foglalhatók jegyek a járatokra, a most meghirdetett menetrend július 14-ig érvényes.

A térkép szerint Varsóból Budapestre, Vilniusba, Kijevbe, Tbiliszibe, Bukarestbe, Várnába, Haníába, Korfura, Podgoricába, Splitbe, Zadarba, Dubrovnikba, Bécsbe, Prágába, Berlinbe, Amszterdamba, Düsseldorfba, Brüsszelbe, Barcelonába és Oslóba közlekednek.

A budapesti bázisról két új útvonal érhető majd el: Dubrovnik és Várna, mindkét célállomásra hetente egy járat közlekedik majd, Varsóba pedig hetente hétszer lehet repülni.

A LOT Polish Airlines Embraer ERJ-170 repülőgépe Budapesten még 2014-ben. (Fotó: AIRportal.hu)

A menetrend szerint mindkét járat szombaton délelőtt indul Budapestről, Várnából és Dubrovnikból pedig 40 perces fordulóidő után indulnak vissza a járatok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két új útvonalat a LOT az eredeti tervek szerint az idei nyári menetrendi időszaktól üzemeltette volna.

Ezeket a járvány előtt is a budapesti bázison lévő Embraer E195-ösökkel repülik majd.

A LOT a fentebbiek közül Varsóból Prágába, Düsseldorfba, és Vilniusba indít még heti hét járatot, a nyaraló központokba általában hetente 1-2 járatot, a fővárosokba 3-6 járatot indít.