Az Uzbekistan Airways ma ünnepelte első Boeing 787-8 Dreamliner repülőgépének átvételét. Az Üzbég Köztársaság nemzeti légitársasága az első új generációs, kompozit szélestörzsű repülőgépének átvételével egy új korszakba lépett.

Forrás: Boeing | © AIRportal.hu

Forrás: Boeing

Új korszak ide, vagy oda a légitársaság a Dreamlinerén is megtartotta korábbi festését, annak ellenére, hogy a legtöbb légitársaság módosított az arculatán az első 787-es átvétele kapcsán.

Az üzbég légitársaság festése ugyan modernnek nem mondható és nem is követi a Dreamliner dinamikus, határozott és áramvonalas formáit, de nem néz ki rosszul ezen a típuson sem.

Az Uzbekistan Airways flottájában jelenleg 34 repülőgép teljesít szolgálatot, ezek közt kilenc darab Boeing 767 és hat darab Boeing 757-es is repül a cég taskenti bázisáról a légitársaság több mint 40 célállomásos útvonal hálózatán.

Az elsőként átvett Dreamliner fedélzetén a Boeing és az Uzbekistan Airways együttműködésében humanitárius küldemény is érkezett az országba a betegek és rászorulók segítésére, elsősorban egészségügyben használt eszközök formájában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.