Budapesten szakította meg útját a török Pegasus low-cost légitársaság Isztambul (SAW) – Párizs (ORY) járata.

A PC 1133 számú, Isztambul Párizs-Orly járatot teljesítő, TC-DCA lajstromjelű, Airbus A320-214 típusú repülőgép személyzete Kaposvár térségében döntött az út megszakítása mellett és fordult Budapest irányába.

Az út megszakítására információink szerint egy a járaton utazó kisbaba rosszulléte miatt volt szükség, akinek légzési nehézségei voltak.

A repülőgép kedden 08:50-kor biztonságosan leszállt a budapesti repülőtér 31R futópályáján, majd a számára kijelölt állóhelyre gurult, ahol az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat munkatársai megkezdték a kisgyermek ellátását.

Információink szerint a repülőtérre az Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermek-rohammentő egységét is riasztották.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Frissítés: Az AMS lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a repülőgép fedélzetén egy hat hónapos kislány lett rosszul, akinek a repülőgépen már oxigént adtak.

Az ellátás során kiderült, hogy a kislányt korábban már kórházban is kezelték feltehetőleg vírusfertőzés miatt. Az utazás során panaszai súlyosbodtak.

Az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat a repülőtérre riasztott Szent Márton Gyermekmentő személyzetével közösen végezte a gyermek ellátását, majd ezt követően a kislányt a gyermek rohammentő a Heim Pál kórházba szállította.

Napi Medical!Budapesten szakította meg útját a török Pegasus low-cost légitársaság Isztambul (SAW) – Párizs (ORY)…

Közzétette: AMS Airport Medical Service – 2019. február 12., kedd