Utasrosszullét miatt Budapesten szakította meg útját a Turkish Airlines Isztambul (SAW) – Párizs (CDG) járata. Információink szerint egy utast szívinfarktus gyanúval kezelnek. 

A TK 1819-es számú járatot teljesítő, TC-JPJ lajstromjelű Airbus A320-232 típusú repülőgép személyzete Budapest téréségében döntött az út megszakítása mellett egy utas rosszulléte miatt.

A repülőgép 11:50-kor biztonságosan leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 31R jelű futópályáján, majd a számára kijelölt 227-es állóhelyre gurult.

Ott az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat megkezdte az utas ellátását. A repülőtérre mentőhelikoptert is riasztottak.

Frissítés: A Repülőtéri Egészségügyi Szolgálattól származó információink szerint a repülőgép fedélzetén egy 71 éves török állampolgárságú férfi lett rosszul, szívinfarktus gyanúját állapítottak meg nála. Az AMS és a repülőtérre riasztott légimentő gyors beavatkozásának köszönhetően a leszállást követően sikerült stabilizálni az utas állapotát, akit ez után a mentőhelikopterrel, stabil állapotban a Dél-Pesti Kórház sürgősségi osztályára szállítottak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Utasrosszullét miatt Budapesten szakította meg útját a Turkish Airlines Isztambul (SAW) – Párizs (CDG) járata.Repülőgép…

Közzétette: AMS Airport Medical Service – 2019. január 14., hétfő