Nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy a téli hideget lecseréljük pár nap nyárra, vagy tavaszra. Már néhány órás repülőúttal is találunk olyan megfizethető helyeket, ahol elfelejthetjük a fagyoskodást.

Mindenki arról álmodik, hogy a telet nem a hidegben tölti, hanem egy trópusi üdülőhelyen, ám az egzotikus utazás költségkeret vagy megfelelő mennyiségű szabadság hiányában nem mindig kivitelezhető.

Nem kell azonban lemondani a kellemes klímáról, hiszen Európa és környéke is tele van olyan úti célokkal, ahol télen is barátságos az idő. Többségük ráadásul Budapestről könnyedén és olcsón, közvetlen, diszkont járattal is megközelíthető, így érdemes lehet akár pár napra, vagy egy hétre kiszakadni a téli verkliből és didergésből.

Ciprus

Európa harmadik legnagyobb szigete egyben a kontinens egyik legtöbb napos órával rendelkező pontja is. Míg a nyári forróságot és a turisták hadát nehezebb elviselni a szigeten, a tél tökéletes időpont lehet arra, hogy ellátogassunk ide. Igaz, az idő csapadékosabb lehet, mint a nyáron, de cserébe kellemes hőmérséklet van egész nap. Budapestről a Ryanair Páfoszba, míg a Wizz Air Larnakába repül heti több alkalommal, közvetlenül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Unsplash.com

Kanári-szigetek

A Kanári-szigetek négy szigete közül Gran Canaria, Tenerife és Fuerteventura közvetlenül elérhető Budapestről, míg a negyedik, Lanzarote csak átszállással, ám a jegyárak még így is kedvezőek a téli időszakban. A szigeteken eltérő a hőmérséklet az év minden szakában, de abban megegyeznek, hogy télen is kellemes, sokszor 20 fok körüli a levegő.

Marokkó

Az észak-afrikai ország nagyjából négy órás repülőútra található Budapestről, két városa, Marrakesh és Agadir is elérhető közvetlen járattal. Míg előbbi az ország egyik kulturális központjának tekinthető, addig a másik igazi tengerparti üdülőváros. Télen Marokkó igen változatos: az Atlasz hegység igazi síparadicsom, Marrakeshben viszont kellemes 15 fok feletti átlag-hőmérséklettel találkozunk.

Forrás: Unsplash.com

Barcelona

A katalán városban ugyan vannak hidegebb napok télen, a napi átlaghőmérséklet még ilyenkor is 12 fok körül alakul. Viszont a gyönyörű napsütés, a kevés csapadék és a tenger látványa mindenki szívét felmelegíti. Ráadásul igazán élvezhetővé teszi a várost, hogy télen kevesebb a turista, így a látványosságoknál sem kell órákig sorban állni. Naponta indul közvetlen járat Budapestből, a Ryanair és a Wizz Air is alacsonyabb árakat kínál a szezonon kívül, sőt, szállást is sokkal olcsóbban találni.

Jordánia

Jordánia bizonyos részein a tél nagyon hideg, máshol viszont, például a Holt-tenger vagy a Vörös-tenger partján meglepően kellemes idővel találkozhatunk. A Ryanairnek köszönhetően heti két alkalommal repülhetünk Budapest és a jordániai főváros, Amman között.

Forrás: Unsplash.com

Grúzia

Grúziáról általában a hegyek és a hideg jut eszünkbe legelőször, de a Fekete-tenger partján fekvő országban télen is találunk olyan helyet, ahol a napi átlaghőmérséklet 10 fok felett van. Batumi, az ország második legnagyobb városa pálmafákkal, promenáddal és kellemes idővel várja a turistákat télen is. Bár december és január a legcsapadékosabb hónapok, ilyenkor is ki lehet fogni napsütéses időszakokat. A Wizz Air heti két járatot indít Kutasziba, ahonnan két órás autóútra található Batumi.

Izrael

Ahogy arról már korábban is írtunk, a Wizz Air új téli menetrendjében helyet kapott Ovda, az izraeli üdülőváros, Eilat közelében található repülőtér. Így immár a Wizz Air és a Ryanair is heti két-két járatot üzemeltet a reptérre, különböző napokon. Ezzel Tel-Avivhoz hasonlóan már Eilatba is könnyedén és olcsón el lehet jutni Budapestről közvetlen járattal. Mindkét város kitűnő célpont lehet télen is. Míg egyik a Vörös-, másik a Földközi-tenger partján fekszik, és ilyenkor is kellemes hőmérsékletekkel várja az utazókat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!