2019. június 8-9-én a Dunakeszi Repülőtéren rendezik meg a V4 Air Show veterán jármű és retro találkozót, amely egyben repülőnap is lesz, mindkét napon színes légi programokkal.

Az esemény a Dunakeszi Programiroda és a Malév Aero Club szervezésében valósul meg, a szervezők a retro és veterán járművek mellett a repülés rajongói számára is érdekes programokat vonultatnak fel.

A rendezvény ingyenesen látogatható mindenki számára, a légi dinamikus programok szombaton és vasárnap is délután kettő órakor kezdődnek, és 30 perces időközökkel egészen este fél hétig követik egymást.

Illusztráció, a Goldtimer alapítvány Polikarpov Po-2-ese (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A műsort mindkét napon a magyar műrepülés legnevesebb pilótái nyitják meg, szombaton Veres Zoltán Európa-bajnok pilóta MXS gépével, míg vasárnap Besenyei Péter világbajnok Corvus Racerével ad ízelítőt a közönségnek tudásából.

Emellett a levegőben lesz látható a Goldtimer Alapítvány három kisgépe: a Rubik R-18C Kánya, a Polikarpov Po-2-es, és a tavalyi szezont hangárban töltő Bánhidi Gerle-12 is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szintén az oldtimer repülőgépek kedvelői számára érdekes bemutató Vári Gyula, egykori vadászpilóta repülése, aki hagyományosan orosz eredetű Jakovlev Jak-52 alapkiképző- és műrepülőgépével látogat el Dunakeszire.

A program forgószárnyas gépet is tartalmaz, Imreh Lajos Magyarország egyetlen működő, a Heliforce Kft. tulajdonában álló Mil Mi-2 “Csirkecombbal” mutatja be látványos programját.

Az eseményt a Flying Bulls csapat XA42 gépének vasárnapi szereplése teszi nemzetközivé.

Dunakeszi Veterán Jármű és Retro Találkozó – V4 Airshow

Helyszín: Dunakeszi Repülőtér

Időpont: 2019. június 8-9.

Belépés: ingyenes

Emellett mindkét nap reggeltől lehetőség lesz sétarepülésre a Malév Aero Club gépeivel, a földön pedig harcászati bemutatók, a Közlekedéstudományi Intézet szimulátorai és tanpályái várják a látogatókat.

Statikus kiállítási elemként repülőgépek nem, csak veterán járművek tekinthetők meg, motorok, autók, mezőgazdasági járművek, ezekből összesen 3-400 darabot várnak a szervezők.

Az esemény teljes programja és további információk:

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.