Október 16-tól befejezi a menetrend szerinti járatok üzemeltetését az orosz VIM Airlines.

Fotó: AIRportal.hu

A döntést követően a légitársaság szinte teljes működése leáll, mert egy 2016-os statisztika szerint a cég forgalmának több mint a 80%-át menetrend szerinti járatok adták, a charter járatokat pedig már korábban bezáratta az illetékes orosz minisztérium a pénzügyileg ellehetetlenült, hat bank felé összesen 121,7 millió dolláros adósságot felhalmozó légitársasággal.

Az orosz állami hírügynökség információi szerint a légitársaság repülőgépei közül többet már le is foglaltak török és belga repülőtereken a ki nem fizetett számlák miatt.

Az orosz hatóságok mindeközben súlyos pénzügyi visszaélés vádjával letartóztatták a légitársaság első emberét, Alexander Kochnev vezérigazgatót és a pénzügyekért felelős vezetőt. Az orosz bűnüldöző szervek információi szerint a légitársaság két tulajdonosa Rashid és Svetlana Mursekaeva elhagyták Oroszországot.

Az érintett orosz repülőterek, földi kiszolgálók és üzemanyag-szolgáltató cégek még október 16-ig kiszolgálják a VIM Airlines gépeit, de azoknak az utasoknak, akiknek ezt követő időszakra szól a repülőjegyük már nem tudnak elutazni, visszatérítésért kell folyamodniuk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A VIM-utasok külföldről történő hazaszállításában hét orosz légitársaság is közreműködik.

A külföldön rekedt utasok az Ural Airlines, iFly Airlines, Red Wings, NordStar, Pegas Fly, Nordwind Airlines és Yakutia Airlines menetrend szerinti és charter járatain kapnak helyet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!